top of page
  • Yazarın fotoğrafıS.Ergül

SCCM Konsolunde Office 365 Yapılandırılması

Merhabalar, Bu yazımızda SCCM konsolundan Office 365 update paketlerinin nasıl indirilip , dağıtılacağı hakkında bilgilendirme yapacağız, Hazırsanız Haydi Başlayalım….:D


Microsoft Office 365 için Microsoft tarafından yayınlanan update paketleri diğer Microsoft paketleri gibi critical veya security olarak yayınlanmadığı için config mgr konsolunda all software update kırılımında gözükmemektedir. Yayınlanan paketler Windows feaures paketleri çerçevesinde yayınlanmakta olup yapılacak olan dağıtımlarda mevcut Office 365 versiyonlarının build numberlarını değiştirmektedir. Sccm konsoludan Office 365 pro plus için gerekli updatelerin alınabilmesi için aşağıdaki adımların yapılması gerekmektedir.


1.) Öncelikli olarak Config Mgr konsolu üzerinde ilgili uygulamanın Software Product ve Software Update Point compenent üzerinde ayarlarını yaparak başlıyoruz. Aşağıdaki şekilde konsol üzerinde ilgili değişiklikleri gerçekleştirelim.


a. Software Update Point Compenent üzerinde “Classification” üzerinde

b. Software Update Point Compenent üzerinde “Products” üzerinde


2.) Clients Setting ayarlarında “Software Updates” kırılımında aşağıdaki değişikliği yapıyoruz;


3.) ilgili değişiklikleri yaptıktan sonra all software update senkranizasyonunu başlatarak “wsyncmgr.log” üzerinde ilgili paketlerin wsus üzerinde download edilmesini takip ediyoruz.


4.) ilgili Paketlerin senkranizasyon  işlemi tamamlandıktan sonraConfig Mgr konsolunda yaptığımız değişklerin yansımalarını “Office 365 Client Management” kırılımında görebiliyoruz.


5.) Artık ilgili paketlerin sunucu üzerine indirilmesi işlemi kalıyor bu aşamada ise istersek ADR ile istersek Manuel olarak ilgili paketlerin oluşturulması ve dağıtım işlemleri için diğer Windows update paketlerinde yaptığımız adımları gerçekleştiriyoruz. Aşağıdaki şekilde arama kriterimizi belirleyebiliriz.



15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2_Post
bottom of page