top of page
  • Yazarın fotoğrafıS.Ergül

SSRS – Multiple Config_MGR Yaratması Sorunu

Güncelleme tarihi: 17 Ara 2020

SSRS üzerinde aşağıdaki şekilde 1 den fazla Config_MGR alanı içerisinde herhangi bir report barındırmadan oluşuyorsa aşağıdaki adımları yaparak sorunu giderebilirsiniz.


  1. Öncelikle Mevcutta kurulu olan Sql Reporting Service point silmeni gerekmektedir. Silme işleminden sonra sunucunuzu mutlaka restart ediniz.

  2. Sonra aşağıdaki Commandline yine Reporting server sunucunuz üzerinde , mevcutta kurulu olan SQL server versiyonun içerisinde kontrol etmelisiniz. Mofcomp “C:\Program Files (x86)\Microsoft SQLServer\140\Shared\sqlmgmproviderxpsp2up.mof” yada Mofcomp “C:\Program Files (x86)\Microsoft SQLServer\130\Shared\sqlmgmproviderxpsp2up.mof”

  3. Yukarıdaki adım Tamamlandıktan sonra yeniden Reporting service point kurulumunu yapmalısınız. Sonrasında bir süre sonra artık report dosyalarının sadece Config_mgr altında oluşmaya başladığını göreceksiniz.


Not: Reporting Server üzerinde aşağıdaki alanda bulunan eski (.old) olanları silmeyi unutmayınız geriye sadece default olarak kalacak olan Config_Mgr olacaktır.



15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2_Post
bottom of page