top of page
  • Yazarın fotoğrafıS.Ergül

WSUS Pool Stop Sorunu

Merhabalar, Bu yazımızda WSUS sunucusunda yaşanan Wsus Pool hizmetinin (Wsus Pool) sürekli olarak stop konuma geçmesi ve bununla ilgili çözümümüzü paylaşacağız. Haydi Başlayalım…..

Genelde ilgili sorun için ilk olarak kontrol edilmesi gereken ayarlar, IIS üzerinde bulunan Advanced Settings ayarlarında yeralan Private Memory Limit(KB) değerini kontrol etmemizdir.


Standard olarak ilgili değer IIS üzerinde 8000000 olarak set edebiliriz.Yapılan değişikliği kaydettikten sonra IIS üzerinde Wsus Pool servisini kontrol etmemiz yeterli olacaktır.

Eğer bu çözümle sorunumuz düzelmezse o zaman “Program Files\Update Services\WebServices\ClientWebService\Web.Config” konfigürasyon dosyasının içerisindeki satırı aşağıdaki şekliyle değiştiriniz.


<httpruntime maxRequestLength=”4096″ executionTimeout=”3600″>


Yukaridaki değişikliğe rağmen halen sorunumuz devam ediyorsa o zaman SCCM site sunucu üzerindeki MIF dosyasının boyutunu aşağıdaki şekilde arttırabiliriz.Lakin yapılacak olan bu değişikliğin disk I/O sunu arttıracağını hatırlatmak isterim.


HKLM\Software\Microsoft\SMS\Components\SMS_INVENTORY_DATA_LOADER kırılımında bulunan Max MIF Size değerinin boyutunu 50MB olarak (Hex değeri olarak 3200000) olarak değiştirebiliriz.




7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2_Post
bottom of page